Sunday, September 23, 2012

Osklen & KUMU

Käisin reedel Lennusadamas vaatamas Eesti Disainiauhinnad 2012 galat ning Oskar Metsavahi moeshowd. Ootasin midagi huvitavat ja silmale ilusat, aga pidin kahjuks veidi pettuma. Koht ja kujundus olid head, samuti korralduslik pool, aga ega laval midagi erilist ei toimunudki. Mingi hetk oli pool rahvast nö jalutama läinud ja paljud pingid olid tühjad, õhtujuhtide ja laval toimuvaga konkureeris rahva sumin.
Erinevate kategooriate vahele olid tehtud minimalistlikud, kuid samas veidi humoorikad videolõigud, video teel võttis sõna Toomas Hendrik Ilves ja vahepaladeks esitas Jarek Kasar oma lugusid. Ennustatud nelja tunni asemel kestis üritus siiski vaid 2 ja pool tundi, mis pärast Oskar Metsavahi poolt üle antud Grand Prix'd lõppes tema brändi moe demonstratsiooniga. Jällegi pidin pettuma. Ootasin midagi suurejoonelisemat ja põnevamat ja kahjuks oli laval ka neid, kes just kõige paremini kõndida ei osanud. Ma ei taha nüüd etendust täiesti maha teha, sest seal oli ka mulle huvitavaid komplekte, aga kuna meil on talv tulemas, siis oleks midagi soojemat ja vormikamat näha tahtnud. Aga aru saadav, eelmine nädal astus Osklen esimest korda NYFW-il üles ja suviseid rõivad on palju lihtsam transportida.
GP läks HULA raamatule, õhtujuhtideks olid Jarek Kasar ning Reet Aus.



Foto: Jelena Rudi

Foto: Jelena Rudi


Foto: Jelena Rudi

Foto: Jelena Rudi








Laupäeva hommikul tõttasin läbi Kadrioru KUMU poole, kus toimus Oskar Metsavahi seminar. Kohad olid piiratud ning tahtjaid palju, mistõttu täitusid kohad kuulduste järgi väga kiiresti. Õnneks olin üks varajastest registreerijatest.
Kolme ja poole tunnine seminar möödus aga linnutiivul, sest see kõik oli nii põnev. Juttu tuli Oskleni loomisest, tehtud kollektsioonidest, konseptsioonist, erinevatest projektidest, suundadest ja Instituto e-st. Tõeliselt inspireeriv ja meeldejääv kogemus.




Lahkusin kiiruga KUMU-st, et paari tunni pärast jälle tagasi minna. Sügisjazzi raames esinesid seal samas auditooriumis 5 saarlannat oma ansambliga Söörömöö: Tuuli Rand, Maria Väli, Maarja Aarma, Mari-Liis Aljas ning Teele Viira. Nii nii hea on üle pika aja jälle midagi suurepärast kuulata, raske oli naeratust näolt pühkida. Eriti kui teatud paus on sisse jäänud, siis live muusika nö taasavastamine on üllatavalt hea. Ja ega publik aplausiga kitsi polnud. Eriti jäid meelde "Mõmmi", "Ööviiul", "Birdland" ning "Rätti tooma" (Maria Väli arranžeering Vägilaste loost "Vanaemamäng"). Bändi kuulusid Joosep Voolmaa (trummid), Janno Trump (bass) ning Kirke Karja (klaver).

Foto: Heiti Kruusmaa


No comments:

Post a Comment